Miért fontos odafigyelni az öltözködésre?

Az öltözködéssel kifejezi vállalkozása főbb tulajdonságait, imidzsét: például biztonságot keltően konzervatív, friss és fiatalos, lendületes, érzékeny, precíz, divatos. A megjelenésével Ön mit kommunikál az ügyfelei felé?

Egy rendezvényen kimagasló jelentőséggel bír, hogy milyen képet mutat a cégéről. Ebben az esetben nem csupán arra kell odafigyelnie, hogy milyen öltözékben jelenik meg munkatársaival, hanem arra is, hogy egységes legyen az összkép. Emellett fontos az is, hogy a standot meglátogató emberek számára teljesen egyértelmű legyen, kik tartoznak oda, kiknél tudnak érdeklődni.

A vállalkozás megjelenésének 5 lépcsőfoka

  1. Munkatársak utcai ruhában

Egyre kevesebb helyen fordul, hogy a munkahelyen utcai viseletben (farmer-póló) vannak az alkalmazottak. Vannak olyan iparágak, ahol ez belefér, és vannak olyan egyéniségek, akik ezzel is azt akarják hangsúlyozni, hogy szembe mennek a megszokásokkal.

 

  1. Munkatársak elegáns viseletben

Egy hivatalos esemény, konferencia során legtöbbek számára egyértelmű, hogy elegánsan jelennek meg. Ezzel már biztosított, hogy a munkatársak kinézete hasonló érzetet keltsen a látogatókban, hiszen valamilyen szinten harmóniát tükröznek. Nagyon sok élelmiszeres vállalkozásnál is megfigyelhető ez a viselet.

 

  1. Apró közös kiegészítő: kitűző, kendő

Sokszor megfigyelhető az is, hogy a cégek képviselői egyforma kitűzőt vagy kendőt viselnek. Ezzel egyértelműen lehet jelezni, ki az, aki az üzlethez tartozik, kitől lehet bátran kérdezni. Ez egy elegáns megoldás.

 

  1. “Egyenpóló”

Egyre gyakoribb jelenség, hogy a vállalkozók egyforma pólókra nyomtatják rá a szlogenjüket, logójukat, üzenetüket. Számos iparágban direkt azért választják ezt a megoldást, mert a célpiacuk számára így hitelesek. Ez nem kerül túl sokba, mégis egységes kép alakul ki az emberekben a cégről.

 

  1. “Egyenruha”

Ha ezt a megoldást választja, akkor egyértelmű, hogy ki tartozik az egységhez. A megjelenést ebben az esetben a cég imidzséhez lehet igazítani, ami segít kitűnni a tömegből, azaz figyelemfelhívó hatással is bír. A gyakorlatban ezt úgy érdemes megvalósítani, hogy azonos színű és szabású ruhát válasszon a munkatársainak, és ezt tovább egységesítheti valamilyen apró kiegészítővel (nyakkendőtű, sál, egyformára megkötött kendő).

Ön hogyan öltözködik, amikor vállalkozóként kell megjelennie valahol?

2018-01-06T18:53:41+00:00

A cikk szerzője:

Galántai Gergely vagyok. Vállalkozások indításában és fejlesztésében segítek. Ezen az oldalon a személyesebb gondolataimat osztom meg. A szakmai témák mellett rendszeresen írok az önfejlesztésről is. Ha bármilyen kérdésed vagy észrevételed van, kérlek írd meg: uzenet@vallalkozasinditasa.eu e-mail címemre!