Mik a közös tulajdonságok a sikeres vállalkozókban?

Ha megfigyeljük azokat a vállalkozásokat, akik sikeresen veszik az akadályokat a nehéz idők ellenére is, akkor néhány közös elemre bukkanhatunk!

 Folyamatos tanulás, önképzés, megvalósítás

A sikeres magyar vállalkozóknak és így az élelmiszeres vállalkozóknak is akkor van hosszútávon is jól működő vállalkozásuk, ha kellően nyitottak a folyamatos és minőségi információszerzésre, folyamatos önképzésre.

Nem egy sokadik OKJ-s szakma megszerzésére bíztatom, hanem sokkal inkább azoknak az ismereteknek megszerzésére, ami a vállalkozása hasznára lehet. Ilyen példáulg egy pénzügyi vagy marketing képzés, vezető készségek fejlesztése, üzleti ismeretek bővítése.

Ezek a frissen megszerzett ismeretek új és gyorsabb útakat nyit meg Ön előtt a siker felé. Azonban csak akkor fogja elérni céljait, ha képes cselekedni és beleveti magát a megvalósításba.

A kudarcok közelebb visznek a siker felé

Korunk sikereit azok a cégvezetők zsebelhetik be, akik tudják, hogy a kudarc ugyanolyan része az életünknek, mint a siker. Ha egyszer elbuknak, az abból nyert tapasztalatokat felhasználva újra és újra megpróbálva eljutnak céljaikhoz.

„Minden balszerencse magában hordozza az ugyanolyan mértékű vagy még nagyobb előny magvait” Napoleon Hill

Mit is jelent ez? Bármilyen nehézséggel is kerüljön szembe, keresse az előnyöket és a tanulságot. Az elkövetett hibák feltárása közben a megtalált tanulságoknak a kivilágosodása óriási jelentőséggel fog bírni a jövőbeni fejlődésre vonatkoztatva.

A tapasztalatainak a hozama óriási jelentőséggel bír a jövőbeli döntéseire és sokkal többet nyer általuk hosszú távon, mint amennyit elveszített rövid távon.

Ne vesszen el a részletekben

A legfontosabb és pótolhatatlan erőforrása minden cégvezetőnek a saját ideje. Egy növekvő cégnél talán a legnehezebb feladat jól beosztani a saját időnket! Bizonyos alkalmazotti létszámtól már el kell felejteni, hogy mindent egymaga akar közvetlenül ellenőrizni.

Meg kell tanulni cégként gondolkodni! Ha 5-10 alkalmazott veszi körül, akkor cégvezetőként kell gondolkodnia és fel kell nőnie a feladathoz.

Minden alkalmazottnak vannak feladatai, kötelességei, azért kapja a fizetését, hogy dolgozzon és elvégezze azt a részfeladatot, ami a cégben ráhárul.

Ha nem tanul meg cégben gondolkodni, azaz csak a lényeges feladatokra koncentrálni, akkor saját maga lesz a fejlődés gátja.

Legyen tisztában azzal, milyen mélységű információra van szüksége, és ne ragadjon le minden részletkérdésnél.

Gondolkozzon papíron

Biztosan Ön is észlelte már a gondolatok cikázását és aztán azok nyomtalan eltűnését. Éppen ezért kell papírra vetni, ha egy-egy jó gondolat villan be! Mindig tartson a keze ügyében egy jegyzetfüzetet és tollat vagy az okostelefonjába! Teljesen mindegy, de legyen egy rendszere, ahova ötleteit, gondolatait fel tudja jegyezni és később meg is találja. Rendszeresen nézze át és tudja, kezdjen bele a megvalósításba.

A sikeres vezetők is ezt alkalmazzák!

Ön szerint milyen fontos tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy cégvezetőnek? Írja meg nekem hozzászólásként!

2018-01-06T18:56:32+00:00

A cikk szerzője:

Galántai Gergely vagyok. Vállalkozások indításában és fejlesztésében segítek. Ezen az oldalon a személyesebb gondolataimat osztom meg. A szakmai témák mellett rendszeresen írok az önfejlesztésről is. Ha bármilyen kérdésed vagy észrevételed van, kérlek írd meg: uzenet@vallalkozasinditasa.eu e-mail címemre!