Azaz miért is hasznos a weblap?

Jól hangzó, sokat használt mondatok az ismert marketing guruktól. Hmm, de hogyan? A legtöbb iparágban/üzletágban hatalmas a konkurenciaharc. Így sokat kell tenni, hogy az érdeklődők végül nálunk tegyék le a voksukat. A világháló tekintetében pedig nálunk töltsék ki a megrendelő űrlapot.

Igen-igen! Űrlap és megrendelés! Ez a két dolog az, amitől tudjuk, hogy a honlapunk meggyőzte az eddigi érdeklődőt, aki immár a mi nagybetűs ÜGYFELÜNK!

Egy tanulmány szerint az interneten nézelődnek, keresgélnek először az emberek, amikor valami iránt ilyen-olyan okokból megnő az érdeklődésük. Beüti az adott kulcsszót és kattintgat. Első körben ugye jönnek a fizetett hirdetések… amit követnek a kereső szerint relevánsnak tartott oldalak.

Rengeteg honlap, rengeteg cég, rengeteg ajánlat!

Ekkor jön a legfontosabb kérdés: mi alapján döntsön? Végignéz 3-5-10 a témába vágó oldalt, közel azonos ár/érték aránnyal. Nem tud dönteni, így hagyja az egészet. Majd kis idővel, amikor még fejben karatézik a tömérdek információval, amit korábban látott, eszébe jut valami. Azon a honlapon, ahol azt a cuki, édes, kedves valamilyen figura volt, ott látott valami érdekeset!

Hoppá! Leül újra a gép elé, megint beüti a kulcsszót és újra végignézi az oldalakat! De, most tudatosan keresi azt a figurát, ami megfogta, ami mellett olvasott valami lényegeset. Újra átnézi a honlapot – a statisztikák szerint a visszatérő látogatókból bizony nagy százalékkal lesz vásárló!

Ezen apropóból szültetett meg egyik munkahelyemen is az ötlet, hogy legyen egy kedves mosolygós figuránk, aki, mint a honlap “Háziasszonya” több helyen megjelenik céges arculatban, mint például a honlapunkon. Megalkotásánál figyelembe vettük cégünk profilját és eddigi arculatát. Tetszik, nem tetszik a mi szolgáltatásunk minőségén az Ügyfeleink sokat nyerhetnek, hiszen elkerülik az esetleges Hatósági bírságokat.

Így lett ez a kis figura, akit elneveztük HACCP Katának egy kedves kis üzletasszony, akit a cégre jellemző színvilág szerint „öltöztettünk fel”.

Eddigi tapasztalatok

Honlapunkon körülbelül 2 hónapja van kint a kis Háziasszony, aminek bizony van közvetett vagy közvetlen hatása. Honlapunk statisztikai adatai szerint a visszatérő látogatók száma ebben az időszakban 9,5 %-kal nőtt, az űrlap kitöltések aránya pedig 13%-kal emelkedett!

Mi így próbáltunk a guruk szavaira hallgatni, remélem Önben is elültettem az egyedivé válás igényének csíráját!

NÉBIH Nándi

Ha esetleg még mindig kételkedne, akkor engedje meg, hogy bemutassam NÉBIH Nándit. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) hatósági tevékenységén túl elkötelezett híve az ismeretterjesztésnek is, ezért élelmiszerbiztonsági vetélkedőt indított az általános iskolák 2., 3. osztályai számára. Ennek során NÉBIH Nándi fogja végigkísérni a diákokat, aki különböző formában (honlapon és az élelmiszerbiztonsági matricaalbumban is). Ha kicsit tovább kutakodik Önnek is fel fognak tűnni ezek a kedves kis figurák a különböző boltok hirdetéseiben is.

Kérje a segítségemet

Ha a saját figurája vagy egy új honlap igénye már felmerült Önben is, de nem tudja kihez forduljon mi segítünk.

Ahogy korábban írtam az emberek először az interneten kezdik a keresgélést és akit ott nem találnak meg, azt nagy valószínűséggel egyáltalán nem találják meg!

Kapcsolat:
Bácskai Panka
grafikus, marketing tanácsadó
www.bacskaipanka.hu

2018-01-06T18:55:19+00:00

A cikk szerzője:

Galántai Gergely vagyok. Vállalkozások indításában és fejlesztésében segítek. Ezen az oldalon a személyesebb gondolataimat osztom meg. A szakmai témák mellett rendszeresen írok az önfejlesztésről is. Ha bármilyen kérdésed vagy észrevételed van, kérlek írd meg: uzenet@vallalkozasinditasa.eu e-mail címemre!