Gyakran Ismételt Kérdések

/Gyakran Ismételt Kérdések
Gyakran Ismételt Kérdések 2016-11-09T16:10:16+00:00

Gyakran Ismételt Kérdések

Az elmúlt évek során leggyakrabban felmerülő kérdéseket összegyűjtöttem, talán Ön is pont ezekre a kérdésekre keresi a választ. Ha a kérdésére mégsem találta meg a választ, írja meg nekem!

Fontos figyelmeztetés

Az itt található válaszok és információk nem adnak teljes körű tájékoztatást és nem minősülnek tanácsadásnak. A hatósági elvárások folyamatosan változnak, ezért mindig az aktuális jogszabályok és előírások alapján tájékozódjon vagy kérje a személyes segítségemet.

Egyszerűbben találja meg a kérdéseket és a válaszokat, ha rákattint arra a témakörre, ami érdekli!

Letöltöttem egy HACCP kézikönyvet és mintát az internetről. Ezt elfogadják ellenőrzéskor? 2016-01-25T15:12:51+00:00

Sajnos abban a formában biztosan nem fogják elfogadni, ahogyan Ön letöltötte. A dokumentációkat még az adott egységben végzett tevékenység alapján módosítani kell, pontosítva a termékleírást, folyamatokat, veszélyeket, utasításokat stb.
Továbbá a 2008. évi XLVI. törvény az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről azt is előírja, hogy HACCP-vel csak szakember foglalkozhat, tehát az internetről letöltött, átalakított rendszert Önnek még auditáltatnia kell szakemberrel.

Mikor kell külön férfi és női mosdót kialakítani? 2016-01-25T15:09:17+00:00

Ez mindig az ülőhelyek számától függ. A vendég WC és egy mosdó elég 10 főig. Viszont 30 fő befogadóképesség felett már előírás a külön férfi és női mosdó kialakítása. Ne felejtse el, hogy a dolgozók részére is biztosítani kell az öltözködési lehetőség mellett a külön dolgozói mosdót kézmosóval annak előterében.

Mikor nem kell kialakítani vendég wc-t? 2016-01-25T15:06:26+00:00

Vendég WC-t akkor nem kell kialakítani, ha csak álló kiszolgálás van. A legjobb megoldás a kiadóablakos módszer, mert ilyenkor a hulladék kezelése is egyszerűbb.

Mikor nem kell melegkonyhás büfében külön zöldség- és húselőkészítőt kialakítani? 2016-01-25T15:05:28+00:00

Zöldség és hús előkészítőt akkor nem kell kialakítani a melegkonyhás büfénél, ha teljesen konyhakész húsokat és mosott, tisztított zöldséget tudnak beszerezni.
Ebben az esetben a szakosított hűtőkben kell megoldani a tárolást. Élelmiszer raktárat gyakori beszerzésnél nem kell kialakítani, ilyenkor elég egy szárazáru szekrény.

El akarja adni a régi tulajdonos a HACCP kézikönyvet? Mi a hivatalos eljárás ebben az esetben? 2016-01-25T15:03:01+00:00

A HACCP kézikönyv tartalmazza többek között az adott helyen az élelmiszerrel végzett tevékenység élelmiszer-biztonsági és higiéniai szabályozását. Ha vállalkozás működésében és technológiájában nem történik változás, akkor a régi HACCP kézikönyvet módosítani kell. Ezt kizárólag szakképesítéssel rendelkező HACCP tanácsadó teheti meg. Amennyiben a HACCP kézikönyv teljesen más tevékenységre vonatkozik, akkor ebben az esetben új kézikönyvet kell készíttetni szakemberrel.

Mi a teendőm, ha meglévő üzletet akarok átvenni? 2016-01-25T14:58:28+00:00

Ha nem tervez átalakítást, akkor nem kell új engedélyeket kérnie, viszont az új üzemeltető adatait akkor is be kell jelentenie az Önkormányzatnál. Ha például vendéglátó egységet vesz át és technológiai módosítást és átalakítást is tervez, akkor valószínűleg újra kell kérni az engedélyeket. Technológiai módosítás esetén a NÉBIH felé is bejelentési kötelezettsége lesz, valamint az élelmiszer-biztonsághoz és a munkavédelemhez kapcsolódó dokumentációkat is módosítani kell.

Kezdő vállalkozóként hogyan juthatok hitelhez? 2016-01-25T14:53:45+00:00

Érdeklődjön a bankoknál és a helyi Munkaügyi Központnál. Általánosságban azonban elmondható, hogy hitelt az induló vállalkozások/vállalkozók szigorúbb feltételek mellett kaphatnak. Kedvezőbb feltételekhez jellemzően nyereséges vállalkozás szükséges, legalább 1-2 lezárt üzleti évvel. A hitel felvételéhez üzleti tervet fognak Öntől kérni. Ennek elkészítésében szívesen segítek. További részletek az üzleti tervről itt olvashat: http://www.vallalkozasinditasa.eu/uzleti-terv/

Nyithatok-e vegyesboltot a családi házunk alsó részében? 2016-01-25T14:48:52+00:00

Igen! Ehhez azonban el kell különülnie a ház többi részétől. Ha nem lesz alkalmazottja, akkor a szociális blokk külön megépítése nem szükséges. A nyitáshoz szükséges vegyesbolti eladói, pénztárosi vagy kereskedelmi végzettség (az elfogadott végzettségekről tájékozódjon a helyi Okmányirodában). Vállalkozási forma választása: függ a kereskedés típusától, forgalmától, rendelkezésre álló kezdő tőkétől. Érdemes átgondolni az adózás miatt is, hogy milyen vállalkozási formát választ! Ha további segítségre van szüksége, keressen bizalommal!

Virágboltot szeretnék nyitni? Milyen engedélyre van szükségem? 2016-01-25T14:45:20+00:00

Az Önkormányzatnál kell bejelentést tenni az üzlet nyitásához, ők adják ki az engedélyt. Értesítik a további hatóságokat, akik ellenőrzéseket fognak végezni 30 napon belül a nyitást követően. A hatósági megfelelést Önnek kell biztosítani. Virágüzlet nyitásához virágkötő végzettség szükséges, amennyiben egyéni vállalkozóként kezdi a vállalkozást. Ha társas vállalkozást indít (pl. Kft.), akkor elegendő, ha az alkalmazott rendelkezik a megfelelő végzettséggel. Fontos tudni, hogy mindig kell az üzletben egy szakképzett embernek tartózkodnia. Az ellenőrzés során elkérhetik az OKJ bizonyítványt. Ha szeretne virágboltot nyitni, hívjon telefonon és segítek!

Mi kell egy masszázsszalon elindításához? 2016-01-25T14:45:00+00:00

Röviden a teljesség igénye nélkül: egy masszázsszalon elindításához szükséges egy alkalmas üzlethelyiség berendezésekkel. Az üzlet engedélye szépségszolgáltató tevékenységre szóljon és a helyi vagy kerületi Önkormányzat adja ki, akik az illetékes szerveket is értesítik. A tevékenységet rögtön elkezdheti amennyiben megfelelő végzettségei megvannak. Az üzlethelységben WC előtérrel kialakítás szükséges, a vendégek számára külön mosdót kell biztosítani. Ajánlott vállalkozási forma kezdetben egyéni vállalkozás a megfelelő képesítéssel.

Büfékocsi üzemeltetéséhez nincs szakképzettségem. Elég-e 20 éves vendéglátói tapasztalat betanított szakács munkakörben? 2015-05-21T13:16:49+00:00

Jelenlegi törvényi előírás szerint nem, javaslom a szakképesítés megszerzését vagy végzettséggel rendelkező alkalmazott felvételét.

Milyen végzettség szükséges egy palacsintázó megnyitásához? 2015-05-21T13:09:10+00:00

A 21/2010. (V. 14.) NFGM rendelet az egyes ipari és kereskedelmi tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítésekről szóló rendeletben talál erre a kérdésre választ.

Pékáru üzletet szeretnék nyitni, ahol kialakítanék egy reggeliző-kávézó sarkot is. Milyen feltételei vannak? Milyen engedélyek kellenek? 2015-05-21T12:56:02+00:00

Ez a tevékenység már vendéglátásnak minősül a kereskedelem mellett. A leülő vendégek számától függően kell kialakítani a vendég WC-k számát. Mivel csak szendvicseket készít és nem főz, elegendő lehet a kereskedelmi végzettség, de a pontos választ mindig az aktuális végzettség rendeletben találja meg. Engedélyeket az Önkormányzattól kell kérni megjelölve a tevékenységet és a forgalmazott termékkört. A HACCP rendszer kialakítására és a dokumentációs megfelelésre fontos odafigyelni.

Lehetséges-e egyéni vállalkozóként zöldséget árusítani bérelt telken alkalmazottakkal? Standszerűen, raktár céljából mobil faház van felállítva. 2015-05-21T12:48:01+00:00

Lehetséges így zöldséget árusítani. Az Önkormányzatnál külön kell kérni regisztrációt az “üzletre”. A tevékenységre, mint zöldségforgalmazáshoz a cégnek kell regisztrációs számot kérnie az Állategészségügytől.

Érdeklődni szeretnék, hogy búcsúkban, vásárokban sült hurka, frissen sültek árusításához milyen engedély szükséges? 2015-05-21T12:39:54+00:00

Piaci vásári értékesítés a vendéglátás egyik ága, de ezt úgy lehet végezni, ha valakinek van ilyen üzlete, ahol ezt forgalmazza vagy van egy bázis telephelye, ahol a háttér feladatokat el tudja végezni. A bázis telephely lakás céljára használt ingatlan nem lehet. Bázis telephelyhez engedélyt kell kérni az Önkormányzattól. A tevékenység végzését HACCP rendszerben kell szabályozni.

Hogyan tudom megoldani a büfé nyitását, ha nincs szakirányú végzettségem? 2015-05-21T12:35:51+00:00

Elegendő, ha az alkalmazottjának van szakirányú végzettsége. A nyitvatartási idő alatt folyamatosan jelen kell lennie legalább egy szakképzett személynek.

Milyen engedélyek szükséges itthoni házi sütemények készítésére és interneten történő árusítására? Lehet-e kistermelőként árusítani? 2015-05-21T12:29:16+00:00

Nem lehet lakóingatlanban közforgalomra süteményeket készíteni, csak akkor ha az üzemmé van nyilvánítva és a kialakítása is megfelel a kisüzem feltételeknek. Ezen feltételek mellett interneten is értékesíthet, csak a kiszállítást kell élelmiszer-biztonsági szempontok szerint megoldani.
Nem lehetséges kistermelőként árusítani, mert a sütemények másodlagos feldolgozású élelmiszerek (ANEX2) és kistermelőként csak elsődleges feldolgozású élelmiszert lehet, aminek az alapanyagát saját maga termeli.

Ha szeretnék bon-bon készítéssel foglalkozni, és azt eladni, akkor milyen engedélyeket kell megszereznem ehhez? 2015-05-21T12:23:38+00:00

Csokoládé miniüzemet kell kialakítania és ehhez megkérni az engedélyt. A miniüzem elnevezéstől függetlenül úgy kell kialakítania, mintha nagy lenne, tehát mindennek meg kell lennie. Pl. raktár, üzemrész, készáru raktár, dolgozói és szociális rész stb. Engedélyt az Állategészségügy ad és tervdokumentáció kell hozzá. A nyitáshoz HACCP szükséges.

Van egy 50 nm-es üzlethelyiségem. Felmértem a település vállalkozásait, de nem tudom, hogy milyen üzletet lenne érdemes kialakítani. Mit csináljak? 2015-05-21T11:51:04+00:00

Ha nincs ötlete, akkor javaslom inkább adja ki az biztos bevételt jelent. Ha mindenképpen saját vállalkozást szeretne, akkor keressen telefonon, hogy megbeszélhessük a részleteket.

Fodrászüzletet szeretnék kialakítani saját családi házban. Mielőtt bárminek is nekifognánk, kell-e valamilyen engedély a kialakításhoz? 2015-05-21T11:46:45+00:00

Építési engedély és üzletté kell nyilváníttatni az Önkormányzatnál.

Mit tartalmazhat a csipkebogyó lekvár? 2015-05-21T11:45:14+00:00

Minden forgalomba hozott élelmiszernek meg kell felelnie a Magyar Élelmiszerkönyvben szereplő szabványoknak, így a lekvárnak is. Javaslom nézze meg a lekvárokra vonatkozó részt. További kérdésével érdemes felvennie a kapcsolatot egy élelmiszeripari mérnökkel vagy HACCP tanácsadóval.

Szeretnék átvenni egy cukrászdát. Ha a hely konyhával ellátott, árulhatok-e hamburgert, szendvicset, illetve szeszes italt? 2015-05-17T19:24:43+00:00

Igen, ha a konyha kialakítása megfelelő. A büfé üzletnyitási segédletben további információt talál. Szeszes italt is árulhat, ha 200 méteren belül nincsen közintézmény. Ha van, akkor melegkonyhát kell kialakítania. A nyitáshoz HACCP kézikönyvet, kémiai kockázatbecslést és munkahelyi kockázatelemzést is szükséges készíttetnie. Ez utóbbit csak akkor, ha alkalmazottat is foglalkoztat.

Anyaghányad nyilvántartást vagy Gyártmánylapot kell készítenem? 2015-05-17T19:18:31+00:00

Amennyiben a cukrász saját magának készíti el és saját maga hozza forgalomba a terméket, addig vendéglátásnak számít és anyaghányad nyilvántartást kell vezetni a termékekről.
Amennyiben a cukrász továbbértékesítési viszonteladásra a termékeit, tehát más vállalkozásoknak adja el, akkor már üzemnek minősül és gyártmánylapot kell elkészítenie a termékekre.
További információt kérjen egy HACCP tanácsadótól.

Mozgóárus tevékenységet folytathat-e egyedül olyan személy, akinek nincsen szakirányú végzettsége, de a társas vállalkozásban lévő másik tagnak van. 2015-05-17T19:10:06+00:00

Nem folytathat, mert a nyitvatartási idő alatt folyamatosan kell lennie a helyszínen szakképzett személynek. További információ: 1/2010. (V. 14.) NFGM rendelet az egyes ipari és kereskedelmi tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítésekről

Húsboltot szeretnék nyitni Kft-ként, milyen végzettség szükséges? 2015-05-17T19:07:12+00:00

Elegendő, ha az Ön alkalmazottjának van csak hús-hentesáru eladó, hentes-húsfeldolgozó képesítése. A végzettség rendelet szabályozza ezt a kérdést. 1/2010. (V. 14.) NFGM rendelet az egyes ipari és kereskedelmi tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítésekről.

Meglévő cukrászdában lehet-e árulni szendvicset? 2015-05-17T16:16:11+00:00

Lehet, amennyiben a termékkör besorolását megkéri és a feltételeket biztosítja. Ezek miatt azonban módosítani kell a HACCP kézikönyvet is.

Jelenleg külföldön dolgozom, de Magyarországon szeretnék zöldségest nyitni. Hogyan alakul az adózás? 2015-05-17T16:07:37+00:00

A telephely szerinti ország előírásai alapján kell adózni, valamint a vállalkozást engedélyeztetni.

Szeretnék olyan szaküzletet nyitni, ahol házi készítésű sajtot, lekvárt, termelői mézet árulnék. Hogyan lehetséges ezt végezni? 2015-05-17T16:05:27+00:00

Üzlethelyiség, kereskedelmi egység szükséges amelyet az Önkormányzatnál kell engedélyeztetni, valamint eladói végzettség. Kistermelői engedéllyel rendelkező személytől tud beszerezni ilyen termékeket, akik 40 km-es körben tudnak értékesíteni. Érdemes odafigyelni az áru beszerzése során a termék jelölésre. További részletekről HACCP tanácsadó tud felvilágosítást adni.

Őstermelőre milyen szabályok vonatkoznak, ha otthon szeretne kenyeret sütni, amit piacon árulna? 2015-05-17T15:48:38+00:00

Őstermelőként és kistermelőként sem készíthet otthon kenyeret közfogyasztási célra. Kisüzem kialakítása szükséges hozzá.

Piacon szeretnék (asztalról) vegyi árut értékesíteni. Milyen végzettség és engedély szükséges? 2015-05-17T15:22:13+00:00

Vegyi áru forgalmazás üzlethez kötött tevékenység, minimum egy raktárra van szüksége, ahhoz, hogy értékesíteni tudjon. A szükséges végzettséget itt találja: 21/2010. (V. 14.) NFGM rendelet az egyes ipari és kereskedelmi tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítésekről.

Milyen engedélyek szükségek a melegkonyhás büfé indításához? 2015-05-17T15:18:28+00:00

Ha melegkonyhás büfét szeretne nyitni, akkor az étterem üzletnyitási segédletet töltse le, ez segítséget fog Önnek adni. Javaslom, hogy a további részletekről érdeklődjön HACCP tanácsadónál is.

Egy konyhaüzem bérbevétele után milyen lépéseket kell megtennem? 2015-05-17T15:16:45+00:00

Az Önkormányzatnál kell engedélyt kérnie, akik továbbküldik a szakhatóságok felé a kérvényt. Ez alapján 30 napon belül úgynevezett Hatósági bejárásra számíthat, ahol kérni fogják Öntől az élelmiszer-biztonsági megfeleléshez szükséges HACCP kézikönyvet és az iskolai végzettséget igazoló bizonyítványt.

Házi nyújtott rétest szeretnék otthon sütni. Milyen engedélyek kellenek hozzá? 2015-05-17T15:14:22+00:00

Otthon nem végezheti ezt a tevékenységet, külön (mini) cukrászüzem/üzlethelyiség szükséges ehhez.

Heti 40 órás munkaviszony mellett folytathatok-e kereskedelmi tevékenységű vállalkozást? 2015-05-17T15:07:34+00:00

Igen, de ehhez a munkáltató hozzájárulását is ki kell kérnie.

Egyéni vállalkozóként, már több, mint 10 éve üzemeltetek kereskedelmi tevékenységgel kapcsolatos üzletet. Szükségem van kereskedelmi végzettségre? 2015-05-17T15:06:06+00:00

Igen. Erről bővebb információt itt talál: 21/2010. (V. 14.) NFGM rendelet az egyes ipari és kereskedelmi tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítésekről.

Meglévő üzlethelyiségemben fagylaltot is szeretnék forgalmazni. Kell-e a meglévő HACCP-t bővíteni? 2015-05-17T15:02:04+00:00

Természetesen bővíteni kell a HACCP kézikönyvet erre a tevékenységre is. Amennyiben már régebben készült a HACCP kézikönyv érdemes aktualizálni, felülvizsgálni.

Házhoz szállításra szeretnék egy pizzázót nyitni, olyan helyiségben, aminek nincsen még működési engedélye. Hogyan induljak el? 2015-05-17T14:58:23+00:00

A helyet át kell minősíttetni, ha nem vendéglátó helyként funkcionál az Önkormányzat nyilvántartásában. A következő lépés a kialakítás, amihez HACCP tanácsadó segítségét kell kérnie. Ezt követően az Önkormányzatnál kell kezdeményezni az engedélyeztetést.

Milyen feltételei vannak egy mozgó húsboltnak? Milyen engedélyek kellenek hozzá? Mit szabad árulnia? 2015-05-17T14:34:13+00:00

A mozgó húsboltnál meg kell oldani a víz és szennyvíz ellátást tartályos módon. Bázis telephelyet kell biztosítani hozzá, ahol a mosogatási, tárolási, hulladékkezelési stb. feltételeket biztosítani tudja. A termékkör meghatározásnál a szakosítottság biztosítása és a hűtőkapacitás jelent korlátokat. Az Önkormányzatnál szükséges engedélyt kérni, továbbá a külön engedélyes élelmiszereknél, mint a friss hús forgalmazása esetén, a NÉBIH engedélye is előírás.

Nekem már van honlapom! Mi a következő lépés, hogy bevételem is legyen? 2016-11-09T16:10:18+00:00

Ahhoz, hogy bevételt termeljen egy weboldal számos szempontot kell figyelembe venni.

A honlap-tulajdonosok nagy része azonban figyelmen kívül hagyja szinte az összes kulcsfontosságú pontot. Ennek az az eredménye, hogy csak feleslegesen költik a vállalkozók pénzüket és idejüket.

Amit mi ajánlunk, az egy valódi üzleti lehetőség. Egy vállalkozás, valódi termékekkel és valódi szolgáltatásokkal.

 

Ennek tudatában két lehetőséget javasolok Önnek:

1. Lépjen velünk kapcsolatba a TANÁCSADÁS oldalon keresztül vagy hívjon telefonon. Így kérheti akár a személyes közreműködésünket is.

2. Olvassa el  az Online Vállalkozás feltételeit és az Online Marketing segédlet ami segít az első lépésekben, teljesen díjmentesen.

 

A két lehetőség közül annak megfelelően döntsön, hogy Ön mennyire érzi sürgősnek a helyzetét?

Kérje személyes közreműködésünket, így sokkal gyorsabban érhet el eredményeket!

Van egy élelmiszer boltom / éttermem / kereskedésem / üzletem. Hogyan lehet bevéltem az interneten keresztül? 2016-11-09T16:10:18+00:00

Mivel Önnek már van egy vállalkozása az üzleti ötlet megtalálásával és a piackutatással már nem kell foglalkoznia (hacsak nem szeretne újabb vállalkozásokat elindítani. Ezt az oktatási anyagainkkal könnyedén megteheti, de erről majd később).

Rengeteg lehetősége van vállalkozását felpörgetni, további bevételi forrásokat találni. Az egyik ilyen lehetőség, ha megjelenik az interneten. Természetesen nem mindegy, hogyan és milyen formában teszi ezt.

Számos feladat áll Ön előtt, ha azt szeretné, hogy vállalkozását minél több vásárló, ügyfél megtalálja.

Talán most még hihetetlennek tűnik az Ön számára, de akár piacvezetővé is válhat a városban vagy régióban, ahol vállalkozása működik.

Milyen érzés lenne, ha többé nem azon kellene idegeskednie, hogy a jövő hónapban is lesz-e vevője, ügyfele?

Elkészítettünk egy oktatási anyagot, ami kifejezetten azoknak szól, akik rendelkeznek már egy vállalkozással.

Ez a kiinduló pontja annak, hogy Ön ne csak az idejét és pénzét vesztegesse, amikor egy új weboldalt készít vagy, amikor hirdetésekkel próbálkozik az interneten. Az online vállalkozás és online marketing ennél sokkal több, és talán most még el sem tudja képzelni mennyi új lehetőség rejlik ebben.

Ide kattintva megtudhatja, hogy milyen lehetőségei vannak, egy működő vállalkozásnak.

Működő szolgáltató vállalkozásom van, milyen lehetőségeim vannak az online vállalkozásra? 2016-11-09T16:10:18+00:00

Mivel Önnek már van egy vállalkozása és szolgáltatása az üzleti ötlet megtalálásával és a piackutatással már nem kell foglalkoznia (hacsak nem szeretne újabb vállalkozásokat indítani).

Azonban, ezen kívül még számos feladat áll Ön előtt, ha azt szeretné, hogy vállalkozását minél több vásárló, ügyfél megtalálja.

Talán most még hihetetlennek tűnik az Ön számára, de akár piacvezetővé is válhat a városban vagy régióban, ahol dolgozik.

Milyen érzés lenne, ha többé nem azon kellene idegeskednie, hogy a jövő hónapban is lesz-e elegendő ügyfele?

Elkészítettünk egy oktatási anyagot, ami kifejezetten azoknak szól, akik rendelkeznek már egy vállalkozással.

Ez a kiinduló pontja annak, hogy Ön ne csak az idejét és pénzét vesztegesse, amikor egy új weboldalt készít vagy, amikor hirdetésekkel próbálkozik az interneten.

Kezdje itt az olvasást, hogy megtudja milyen lehetőségei vannak, mint szolgáltató vállalkozónak.

Van-e garancia arra, hogy nekem is sikerül elindítani az online vállalkozásomat? 2014-03-31T18:19:42+00:00

Minden termékünkre és szolgáltatásunkra van valamilyen garancia. Ennek részleteit mindig az adott termék vagy szolgáltatás leírásában találja.

Ezeket a garanciákat azért tudjuk vállalni, mert tudjuk, hogy az itt elérhető termékek és szolgáltatásaink MŰKÖDNEK, nem csak az elméletben, hanem a gyakorlatban is. A termékekben, oktatási anyagokban és tréningekben található tudást sok év alatt gyűjtöttük össze napi munkánk során és folyamatosan fejlesztettük, korszerűsítettük.

Így, garantáltan nem fordulhat elő az, hogy elavult tudást kap.

Az pedig, hogy Ön személy szerint mennyire tudja használni ezt a tudást csak saját magán múlik. Ettől függetlenül mi mindig szívesen segítünk Önnek, ha bárhol és bármikor elakad. Írjon egy levelet vagy hívjon minket telefonon.

Van a honlapon ingyenes Online Vállalkozási oktatási anyag és segédlet? 2016-11-09T16:10:18+00:00

Sokat gondolkodtunk azon, hogy ingyen elérhetővé tegyünk-e egy induló csomagot?

Az elmúlt évek alatt rengeteg ingyenes terméket, oktatási anyagot és segédletet tettünk közkincsé. Ezekről mindig pozitív véleményeket kaptunk, ami számunkra óriási öröm.

Most azonban mérlegelnünk kellett és döntöttünk:

Elérhetővég tettünk egy ingyenes kiadványt, amiben ismertetőt kap arról, hogy milyen irányban kell fejlődnie, milyen faladatai lesznek egy online vállalkozás felépítése során.
Azonban a HOGYAN-ra már nem fogunk ezen az oldalon egyetlen online vállalkozási oktatási anyagot sem ingyen odaadni.

DE, VÁRJON…

Mielőtt csalódottá válna, kérem várjon. Elmondom ennek az okát!

Az következő néhány évben óriási fejlődés lesz tapasztalható az interneten. Nekünk már van néhány elemzésünk, milyen irányban fog elindulni ez a változás.

Ahhoz, hogy lépést tudjon tartani ezzel a változással:

 1. MA el kell kezdenie felépíteni online vállalkozását! Ha, van hagyományos vállalkozása (pl. üzlete, kereskedése stb.), akkor még MA el kell kezdenie nyitni az internet felé.
 2. Ahhoz, hogy lépést tudjon tartani a változásokkal MOST kell elkezdenie megtanulni az online vállalkozások alapjait. Ezek azok a kulcsfontosságú területek, amik egészen biztosan meg fognak maradni, bármilyen változások is mennek majd végbe. Ha, Ön profi szinten elsajátítja az alapokat, arra már könnyen építkezhet.
 3. A fejlődés mindig változással jár. Ha, Önnek nincsenek meg a sziklaszilárd alapok, nem fogja tudni követni a fejlődést sem.

Kérdezhetné, hogy jön mindez ahhoz, hogy ingyenes-e a termék vagy sem?

Mérlegeltünk, és azt a döntést hoztuk, hogy az Ön érdeke, hogy elkötelezett legyen és végre ne csak álmodozzon arról, hogy “mi lenne, ha sikeres vállalkozása lenne”.

A döntésünk oka egyszerű: nagyon kevés időnk van, ezért ki fogjuk szűrni azokat az embereket ebben a témakörben, akik mindig csak az ingyenes anyagokat töltik le. Nem azzal van a probléma, hogy nem vásárolnak, hiszen akkor eddig sem adtunk volna közre számos ingyenes segédletet.

Hanem azt tapasztaljuk, hogy azok az emberek, akik pénzt szánnak valamire, sokkal jobban elkötelezettek lesznek.

A legtöbb ember számára egy-két ezer forint nem nagy összeg.

Azonban elég nagy ahhoz, hogy eldöntse:

Valóban vállalkozó akar lenni vagy sem?

Valóban pénzt akar keresni vagy csak álmodozik róla?

Ezt döntse el, MOST.

Ha, velünk tart kattintson ide, ahol megteheti az első lépést a siker felé. Ez még ingyenes…

Milyen online vállalkozásról szóló oktatási anyagokat vásárolhatok meg? 2016-11-09T16:10:18+00:00

Az ONLINE VÁLLALKOZÁS PRÉMIUM TUDÁSTÁR anyagai teljes mértékben felölelik azokat a kulcsfontosságú területeket, amikben Önnek is profivá kell válnia. Az egyes modulok külön-külön is megállják a helyüket és jelentős növekedést érhet el velük vállalkozásában. A kiemelkedően sikeres vállalkozások, azonban mindegyik itt felsorolt témában profi szintre emelték tudásukat. Ha, Ön is ezt szeretné, haladjon sorban, egyiket a másik után. Első lépésként: KEZDJE ITT!

Az online vállalkozási oktatási anyagok között a következőket találja:

 • Üzleti ötletek és Piackutatás: Hogyan találjon valódi és működő üzleti lehetőségeket, ötleteket?
 • Keresőoptimalizálás: Stratégiák és módszerek, amivel előkelő helyezést érhet el a Google találati listáján!
 • Közösségi marketing: Építsen közösséget, rajongókat és követőek – minden amit a közösségi oldalakról tudni kell!
 • Szövegírás: Hogyan írjon mesteri szinten ellenállhatatlan ajánlatokat, szövegeket weblaphoz, hírlevélhez és videóhoz?
 • Adatbázis (e-mail lista) építés: A listaépítés leggyorsabb és leghatékonyabb módszerei!
 • Termékek és Szolgáltatások létrehozása: Mitől lesz egy termék vagy szolgáltatás eladható és sikeres? Hogyan kezdjen hozzá?
 • Marketing stratégiák: A jelenleg ismert legmodernebb módszerek (ma még nagyon kevesen alkalmazzák ezeket az eszközöket és stratégiákat)!
 • Vállalkozás indítása és fejlesztése: Hogyan fejlessze meglévő vállalkozását (legyen az online vagy hagyományos vállalkozás)!
 • Piacvezetői státusz: Hogyan válhat Ön is “véleményvezérré” egy közösség szemében? Ön is lehet piacvezető!
Miért bízzak meg külső szakembert az üzleti terv elkészítésére? 2013-10-16T15:47:17+00:00

Az általunk készített üzleti tervek magas szakmai színvonalat képviselnek, melyet a több évtizedes pénzügyi és vállalkozási ismereteink adnak. Fő tevékenységként végezzük ezt a munkát, így alapos ismerettel és összehasonlítási alappal rendelkezünk. Tisztában vagyunk a pénzügyi és üzleti tervezés buktatóival, ami hasznos tanácsokkal szolgálnak a (leendő) vállalkozóknak!

Az üzleti terv garanciát ad a sikeres vállalkozáshoz? 2013-10-16T15:31:58+00:00

Természetesen nem ad garanciát sem a sikeres vállalkozáshoz, sem az igényelt pályázat vagy banki hitel elnyeréséhez, de esélyeit nagyon nagy mértékben növeli. Ha rendelkezik egy profi, szakember által elkészített üzleti tervvel, akkor össze sem lehet hasonlítani azokkal a vállalkozásokkal, ahol ez a fajta tervezés hiányzik. Az üzleti terv adja az első benyomást a döntéshozók szemében legyen az bank, pályázati döntéshozó, befektető vagy akár egy leendő partner, beszállító. Emellett azt tapasztaljuk, hogy azok a vállalkozók, akik rendelkeznek az általunk elkészített üzleti tervvel, sokkal magabiztosabban és tudatosabban indítják el vállalkozásukat.

Mennyi idő alatt kapom meg az üzleti tervet? 2013-10-16T15:24:39+00:00

Az üzleti terv elkészítése során fontosnak tartjuk, hogy alaposan megismerjük helyzetét, céljait, és vállalkozását. Ehhez akár több személyes találkozóra is szükség lehet. Előfordulhat olyan eset is, hogy egy megszerzett új ismeret váratlan feladatok elé állítanak minket.  A tapasztalatunk azt mutatja, hogy a teljes folyamat, a szerződéskötéstől az elkészült anyagok átadásáig 2-3 hét.

Egyedi üzleti tervet kapok vagy egy sablont? 2013-10-16T15:06:46+00:00

Minden esetben egyedi üzleti tervet kap. Mivel minden vállalkozásnak vannak egyedi jellemzői (még akkor is ha ugyanarról a tevékenységi körről van szó), emiatt minden folyamatot egyedileg kell tervezni, elemezni és értékelni. A munka során azonban figyelembe vesszük és betartjuk azokat az elvárásokat, amik szükségesek egy sikeres üzleti terv elkészítéséhez. Ennek alapján az általunk készített üzleti terv felhasználható vállalkozás indításához, pályázathoz, hitel felvételéhez vagy befektetők kereséséhez egyaránt.

Mikor és milyen formában kell fizetnem az üzleti tervért? 2013-10-16T16:00:05+00:00

Munkánk során rugalmasan kezeljük a fizetési ütemezést, igyekszünk ügyfeleink igényeihez igazodni. A megbízási szerződés aláírásával egyidejűleg előlegként elkérjük a munkadíj 50%-át. Erre azért tartunk igényt, mert így látjuk, hogy Ön valóban elkötelezte magát a vállalkozásának elindítása vagy fejlesztése mellett, így mi is maximális odaadással tudunk segíteni, hogy céljait elérje. A fennmaradó részt legkésőbb az elkészült anyagok prezentálását és átadását követően várjuk.

Hogyan fejleszthetem a cégvezetői ismereteimet? 2014-09-04T16:06:03+00:00

Lehetőséget biztosítok az ingyenes és fizetős oktatási anyagok mellett a személyes tanácsadásra (mentorálásra) is. Ennek keretében elsajátíthatja a legmodernebb cégvezetési ismerteket és megszerezheti a legfontosabb vezetői készségeket. A részletekről tájékozódjon telefonon vagy lépjen velem kapcsolatba e-mailen.

Tudnak-e segíteni pályázatírásban? 2013-08-17T18:19:54+00:00

Igen. Amennyiben pályázaton szeretne részt venni, keressen telefonon, hogy át tudjuk beszélni a részleteket és tájékoztatni tudjam az aktuális lehetőségekről.

Milyen lehetőségeim vannak a vállalkozásom fejlesztésére? 2014-09-04T16:03:57+00:00

Számos segítséget talál az oldalon vagy kérhet segítséget akár egy személyes tanácsadás keretében is. Segíteni tudok, amennyiben a vállalkozása már működik, de nincs elég vevője. Elmondom, hogyan tűnhet ki konkurenciái közül, ha erős a versenyhelyzet. Egy komplex üzleti terv keretében segítséget tudok nyújtani és elkészítem Önnek is a vállalkozás pénzügyi, értékesítési és marketing tervét.

Találok-e az oldalon ingyenes oktatási anyagot? 2013-08-17T18:12:37+00:00

Igen. Elsősorban az induló és kezdő vállalkozásoknak és cégvezetőknek készítek oktatási anyagokat, amelyek közül számos anyagot ingyen hozzáférhetővé tettem. Rövid regisztrációt követően ingyen olvashatja a rendszeresen megjelenő cikkeket, hírleveleket vagy az üzletnyitási segédleteket, ami nagy segítséget jelent a vállalkozás indításához. Már csak azért is érdemes regisztrálnia az oldalon, mert így elsőként értesülhet, ha egy új ingyenes anyag kerül elérhetővé.

Megírhatom-e magam az üzleti tervet? 2013-08-17T17:54:34+00:00
Amennyiben  egy egyszerűbb tervről van szó, amit saját magának készít, akkor egészen nyugodtan megírhatja saját maga is. Azonban, a vállalkozás indításához, hitel felvételéhez vagy pályázathoz már tanácsosabb, ha szakértőre bízza az üzleti terv elkészítését.
Hogyan kell vállalkozást indítani? 2015-05-17T15:08:50+00:00
Vállalkozást indítani körültekintő üzleti tervezés, és a vállalkozói tevékenység végzéséhez szükséges, törvény által előírt követelmények teljesítésével lehet. Ez azt jelenti, vállalkozói igazolványt kell kiváltani, vagy céget kell alapítani.