Ön hisz a saját cégében?

//Ön hisz a saját cégében?

Mielőtt elolvassa a mai bejegyzésemet, kérem szánjon egy-két percet a következő kérdésekre és válaszolja meg őszintén:

Ön hisz a saját cége termékében és szolgáltatásában? Ön kiáll a vállalkozásáért minden körülmények között? Hajlandó lenne bármelyik szkeptikus előtt megvédeni a saját termékét és szolgáltatását, akár egy nyilvános vita keretében is?

Munkám során fel szoktam tenni ezeket a kényes kérdéseket a kezdő vállalkozóknak. Ilyenkor csak reménykedni szoktam, hogy nem az lesz a válasz, hogy “azért kezdtem bele, mert kellett a pénz, valamiből mégiscsak meg kell élni” – tudom, hogy enni kell a családnak és a csekkeket sem fizeti be senki Ön helyett. Oké, ez eddig rendben van, hiszen, a kezdetben a megélhetés a tét, de fő célként egyszerűen nem lehet ezt kitűzni.

Szerencsére a többségnek a megélhetésen túl – ha kicsit elmélyed magában -, van egy olyan célja is, hogy majd a vállalkozásának a termékével vagy szolgáltatásával mások életét könnyebbé és jobbá tudja tenni, esetleg megold egy fennálló problémát.

A napi mókuskerékben sem felejtheti el a valódi célját

Ha már elönti a munka, ami egy kezdő vállalkozónál nem ritka, akkor a nagy hajtásban könnyen elfeledkezhet, hogy miért is kezdett bele az egészbe. Ha már ott van a tudás a fejében, vagy egy termék a raktárban, amivel segíteni tud másokon: pl. egészségesebbek, boldogabbak, gazdagabbak lehetnek ügyfelei, akkor emlékeztesse magát folyamatosan, mert a szürke hétköznapokban könnyen elveszítheti ennek az óriási tudásnak a jelentőségét.

Ön megosztja a tudását másokkal?

Sok emberrel találkoztam, akik valamilyen ígéretes termékötlet vagy tudás birtokában voltak, mégsem merték feladni a “biztos” állásukat. Ez már azért is szomorú, mert sokan vannak, akik céltalanul élnek egyik napról a másikra és nem tudják mihez kezdjenek. Ennél viszont az sokkal rosszabb, ha van egy célja és mégsem teszi meg az eléréséhez szükséges lépéseket és nem osztja meg másokkal ezt a tudást, terméket.

Ön vajon mindent megtesz azért, hogy minél több emberhez eljuttasson az “üzenete”?

Ma mit tett meg annak érdekében, hogy vállalkozása elérje a célját?

Ma hány embernek segített, hogy ők elérjék az álmukat vagy a céljukat?

Mi nem csak pénzért tesszük

Kollégáim és én minden nap teszünk valamit annak érdekében, hogy tudásunkat és ismereteinket megosszuk a vállalkozókkal, hogy sikeresebben tudják vezetni és fejleszteni cégüket. Számos ingyenes lehetőséget biztosítunk mind a régi, mind a kezdő vállalkozóknak.

Nézze meg honlapunkat és olvassa el korábbi cikkeinket, böngésszen oldalunkon, iratkozzon fel valamelyik tanulmányunkra vagy töltse le például az üzletnyitási segédleteinket teljesen ingyen. Ha pedig elakadt az úton és kérdése van, írja meg és szívesen segítünk.

Ön ma mit tett azért, hogy egy lépéssel közelebb kerülj a céljaihoz?

2015-02-09T10:40:27+00:00

A cikk szerzője:

Galántai Gergely vagyok. Vállalkozások indításában és fejlesztésében segítek. Ezen az oldalon a személyesebb gondolataimat osztom meg. A szakmai témák mellett rendszeresen írok az önfejlesztésről is. Ha bármilyen kérdésed vagy észrevételed van, kérlek írd meg: uzenet@vallalkozasinditasa.eu e-mail címemre!