A cégvezetés 4 lépcsőfoka

A cégvezetés lépcsőfoka határozza meg mennyit fogsz dolgozni, mennyire leszel eredményes, mik lesznek a korlátaid. Egy vállalkozás vezetőjét négy nagyobb lépcsőfokon lehet meghatározni.

 

 1. lépcsőfok: a vezető alárendelt szerepben van

A vállalkozás indítása előtt sokan nem határozzák meg pontosan, hogy mi lesz a szerepük az új vállalkozásukban. Ebben az új helyzetben sokszor akadály a pénz, hogy igazi vállalkozásként működtessék, így csak egy munkahelyet teremtenek – saját maguknak.

Ebben az esetben a vezető a cég alá fog kerülni.

A vezető a hátán cipeli az egész vállalkozást. Ha később lesznek alkalmazottak, akkor még őket is a vállára kell vennie. Minden felelősség a cégvezetőt terheli, egyedül őt nyomja a döntések súlya. Emiatt nem is lát ki a terhek alól, vagy csak nagy erőfeszítések árán. Marad a mindennapi tűzoltás. A napi dolgokkal tud csak foglalkozni, nincs másra se ideje, se pénze, se energiája. A tervszerű működést még csak nyomokban sem lehet felfedezni.

Sokan kezdik erről a szintről, ami önmagában még nem baj. Ha azonban nem tud továbblépni akkor abban nagyon hamar el lehet fáradni.

Mit kell tenni, hogy kikerülj ebből a helyzetből?

A “vállalkozás mögé” kell kerülnöd, hogy messzebbről tudd szemlélni a dolgokat. Időt kell biztosítani a fejlesztési feladatok számára. Ezt megteheted a szervezeti struktúra átalakításával, automatizálással, kiszervezéssel, új munkatársak felvételével. A lényeg, hogy fel kell szabadítani időt, hogy végre valódi cégvezetői feladatokkal is tudjál foglalkozni.

 

 

2. lépcsőfok: a vezető a cég mögött

A vezető a cég mögött helyezkedik el. Ez már egyel jobb helyzet, azonban ennek is megvannak a maga hátrányai. Kétségtelen előny, hogy kikerültél a vállalkozás napi tűzoltása alól, de mivel a cég mögött helyezkedsz el, képletesen szólva “nem látsz előre”. Ezt a helyzetet úgy lehet a legjobban jellemezni, hogy nem fog jobban menni a vállalkozás, ha nem noszogatod folyamatosan a beosztottakat. Hajcsárként ott kell állnod mindenki mögött. Van, aki ezt nem szereti és gyorsan belefárad ebbe a szerepbe, mert haladna előre, de a vállalkozás továbbra sem megy magától.

Jellemző, hogy ilyenkor egyedül szervezel, irányítasz és együl osztasz ki és ellenőrzöl feladatokat. Van már növekedés, de egyre több szervezést és irányítást követel ez a helyzet. Ez is fárasztó és a nap továbbra is 24 órából áll.

A szakmai feladatokról a hangsúly áthelyeződött az emberi problémákra, amit meg kell oldanod. Minden egyes új személy bevonása hatványozottan növeli a konfliktusok számát is. A vállalkozás nem egy irányba halad, vagy ha igen nem biztos, hogy jó az irány. De némi késéssel veszi csak észre ezeket a hibákat, hiszen “takarásban  van a kilátás”.

Tovább kell lépned és felül kell emelkedned a helyzeten.

Hogyan tudod ezt megtenni?

Kezdd el kivonni magadat a napi teendőkből. Át kell adnod részben vagy egészben a szakmai feladatokat. Középvezetőket kell felvenni vagy kinevelni és elhelyezni őket az új szervezeti struktúra megfelelő pontjára. Ehhez jól dokumentált cégre van szükség, máshogy nem lehet.

Akkor tudsz felülre kerülni, ha megváltozik az irányítás módja. Ha képes vagy már kimaradni a megszokott napi rutinból és legfeljebb csak ellenőrzöd azok elvégzését. Ha a feladatokat más csinálja és nem te, akkor ez kezdetben problémákat okozhat a működésben. Lesznek veszteségek és kihagyott lehetőségek, de ezt ki kell bírni, csak így lehet felülre kerekedni.

 

 3. lépcsőfok: felül a vezető

A cégvezető felül helyezkedik el. Egész jó a kilátás, bár lehetne még jobb is. Most már egyben látod a vállalkozást, hiszen nélküled is egész jól haladnak a folyamatok. Kész az adminisztrációs rendszer, de még mindig irányításra és beavatkozásra szorul néhány esemény.

Már jut idő másra is és nem veszel el a részletekben. Látod, hogy mi lényeges a vállalkozás szempontjából. A munkatársak is kezdik megszokni az új helyzetet. Sok mindent elintéznek maguktól, de van hová fordulniuk, ha minden kötél szakad.

Folyamatosan csiszolni kell a rendszert. Az egész cég teljesen dokumentált. A vezetőnek van igénye a továbblépésre, mert tele van megvalósításra váró tervekkel.

Jöhet a következő lépés. A jó cégvezetés még egyet lép előre. A tökéletes cégvezetés felé.

 

 

4. lépcsőfok: cégvezetővé válás

A cégvezető vezeti a céget, így már a kilátás is zavartalan. A tempót a cégvezető diktálja és a munkatársak mennek a vezető után. A cégvezető az ideje legnagyobb részében a jövővel tud foglalkozni. A terveivel és a céljaival.

Ehhez megbízható munkatársakra van szükség. Olyan emberekre, akik fegyelmezetten elvégzik a feladataikat. Akik többet hoznak, mint visznek. Akiket nem kell megkérni, hogy gondolkodjanak. Motiváltak és pro-aktívak. Olyanok, akikkel közös nyelvet beszélsz. Mindenki tudja, hogy hol van a helye a rendszerben és mi a feladata, hatásköre.

Ezt az állapotot meg lehet szerezni, de még inkább ki kell érdemelni. Hosszú a folyamat mire ideáig eljut valaki.

Ehhez folyamatosan fejlődni kell. Meg kell ismerni az emberi viselkedést. Hozzá kell segíteni a a munkatársakat az egyéni sikerükhöz. Egyértelmű, világos, következetes, igazságos elbánásban kell részesítenie őket.

Ha ezen a folyamaton végig megy egy vállalkozás és a vezetője, akkor lesz esélye a 4. lépcsőfok előnyeit élvezni.