Hogyan lehet egyedi a weboldal, amivel kitűnhetsz a tömegből?

A legtöbb vállalkozás nagy konkurenciaharc közepette működik vagy inkább szenved… Sokat kell tenni azért, hogy az érdeklődők végül a saját vállalkozásunknál tegyék le a voksukat. Egy weboldal tekintetében pedig, hogy nálunk töltsék ki a megrendelő űrlapot. De hogyan lehet ezt elérni?

Űrlap kitöltése és a megrendelés! Ebből tudhatod, hogy a honlapod meggyőzte az érdeklődőt, aki immár az ÜGYFELED!

Egy tanulmány szerint az interneten nézelődnek, keresgélnek először az emberek, amikor valami iránt megnő az érdeklődésük. Beírja az adott kulcsszót és kattintgat. Első körben ugye jönnek a fizetett hirdetések… amit követnek a kereső szerint relevánsnak tartott további oldalak.

Rengeteg weboldal, rengeteg cég, rengeteg ajánlat!

Ekkor jön a legfontosabb kérdés: mi alapján dönt az érdeklődő? Végignéz 3-5-10 a témába vágó oldalt, közel azonos ár/érték aránnyal. Nem tud dönteni, így hagyja az egészet. Majd kis idővel, amikor még fejben karatézik a tömérdek információval, amit korábban látott, eszébe jut valami. Azon a honlapon, ahol azt a cuki, édes, kedves valamilyen figura volt, ott látott valami érdekeset!

Hoppá! Leül újra a gép elé, megint beüti a kulcsszót és újra végignézi az oldalakat! De, most tudatosan keresi azt a figurát, ami megfogta, ami mellett olvasott valami lényegeset. Újra átnézi a honlapot – a statisztikák szerint a visszatérő látogatókból bizony nagy százalékkal lesz vásárló!

Ezen apropóból szültetett meg egyik korábbi munkahelyemen is az ötlet, hogy legyen egy kedves mosolygós figuránk aki, mint a honlap “Háziasszonya” több helyen megjelenik céges arculatban, mint például a honlapunkon, kiadványokban, szórólapon, hírlevélben. Megalkotásánál figyelembe vettük a vállalkozás profilját és a meglévő arculatot. Így született meg ez a kis figura, akit elneveztük “HACCP Katának” egy kedves kis üzletasszony, akit a cégre jellemző színvilág szerint „öltöztettünk fel”.

 

 

Eddigi tapasztalatok

A weboldal ahova körülbelül 2 hónapja tettük ki a kis figurát, bizony van hatása. Honlapunk statisztikai adatai szerint a visszatérő látogatók száma ebben az időszakban 9,5 %-kal nőtt, az űrlap kitöltések aránya pedig 13%-kal emelkedett! Ez talán nem a véletlen eredménye, de folyamatosan figyeljük a további statisztikákat is és ha kiderül mégse HACCP Kata tehet erről, akkor módosítani fogjuk ezt a bejegyzést.

 

 

NÉBIH Nándi

Ha esetleg még mindig kételkednél, akkor engedd meg, hogy bemutassam “NÉBIH Nándit”. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) hatósági tevékenységén túl elkötelezett híve az ismeretterjesztésnek is, ezért élelmiszer-biztonsági vetélkedőt indított az általános iskolák 2., 3. osztályai számára. Ennek során NÉBIH Nándi fogja végigkísérni a diákokat, aki különböző formában (honlapon és az élelmiszer-biztonsági matricaalbumban is). Ha kicsit tovább kutakodsz fel fognak tűnni ezek a kedves kis figurák a különböző boltok hirdetéseiben is.

 

Kérd a segítségemet!

Ha te is szeretnél egy ilyen kis figurát vagy egy új weboldalt, akkor keress bizalommal és szívesen segítek ezekben!