Te hogyan kezeled a változást?

A téma apropója, hogy az elmúlt három évben rengeteg változás történt a vállalkozásomban és a magánéletemben. Jelenleg úgy látom, hogy az egyik legfontosabb készség (soft skill), hogy képes legyél megfelelően reagálni a változásra. A változás folyamatosan ott van az életünkben, a kérdés mindig az, hogyan tudunk ezzel áramlani. Ha a változásra akadályként tekintesz, akkor az egész életben csak problémákat fogsz látni, ezért fontos a gondolkodásmód átállítása.

Először nem is akartam erről írni, de végül úgy döntöttem, hogy megosztok néhány “kulisszatitkot”. Nem lesz bulvárosodás és nem is akarok felcsapni önjelölt celebnek. Csupán arról van szó, hogy azt látom, a legtöbb tanácsadó és vállalkozó nem enged semmilyen bepillantást az életébe. Viszont fontos lenne nem csak a vállalkozói élet pozitívumait megmutatni, hanem a nehézségeket is. Így kaphatsz te is objektív képet arról, hogy milyen lesz vállalkozóként a munkád és az életed.

Ez az írásom egyébként is beleillik abba az új irányvonalba, amit elindítottam itt weboldalamon. A szakmai cikkek mellett meg fogom osztani a saját tapasztalataimat őszinte sztorik formájában. A szárazabb szakmai anyagok helyett több érdekességet és aktualitást olvashatsz, amellyel inspirálni szeretnélek.

Bízom benne, hogy tetszeni fog ez az új stílus.

 

Tegeződhetünk, csókolom?!

Az első és szembetűnő változás, hogy sok év magázódás után a tegező formára váltottam. Ehhez kapcsolódóan van is egy vicces történetem.

Kommunikációs tréninget tartottam egy vállalkozásnál. Ha részt vettél már ilyenen képzésen, akkor tudod, hogy mennyire zavarba ejtő és egyben vicces tud lenni az első néhány próbálkozás, amikor egymással szemben ülve gyakorolnak a résztvevők. Volt egy párbeszéd, ami azóta is mosolyt csal az arcomra.

  • Munkatárs: Jó napot kívánok Gabriella! Kovács Zsolt vagyok. Engedje meg, hogy elkísérjem az ügyvezető úrhoz, már várja Önt.
  • Ügyfél: Üdvözlöm Zsolt! Tegeződjünk, hiszem már a múltkor is találkoztunk itt az irodában.
  • Munkatárs: Ja, tényleg! Akkor csókolom!

Nem kell mondanom, a könnyünk folyt ezen a beszélgetésen! A válasz teljesen komoly volt és emiatt még viccesebb volt. Lehet, hogy így leírva nem annyira megy át, és nem olyan nagy a csattanója, de tanulságos eset volt.

Sokat gondolkodtam az eset után, hogy az ügyfeleimmel és az olvasóimmal én hogyan is kommunikálok. Bevallom hozzám közel áll a magázódás, de elég sok érv szólt a váltás mellett. Úgy gondolom, hogy tegező formában is lehet udvariasan és tisztelettel beszélni valakihez, míg magázódva is lehet valakinek sértő a stílusa. Több vállalkozásnál is láttam, hogy a tegeződő forma túlságosan közel engedte az érdeklődőket/ügyfeleket és ez néhány esetben nagyon rossz irányba ment el.

 

Egy valós példa kommunikációs hibák megoldásáról 

Volt egy céges ügyfelem, ahol a tegező viszony miatt elkezdtek “bratyizni” az ügyfelek és “haveri alapon” gondolták, hogy ingyen is megkapnak bizonyos szolgáltatásokat. Egy másik ügyfelemnél folyamatosan alkudoztak az árak miatt, szintén haveri stílusban.

Sokat gondolkodtunk, hogyan lehetne ezt megfelelő kommunikációval visszaszorítani. Elsőre nem tűnik nehéz feladatnak, de azoknál a vállalkozásoknál, ahol ez a helyzet már “kialakult” nem könnyű a változást tartósan elérni. Nehéz magát a probléma gyökerét is megtalálni. Ezek a helyzetek engem is távol tartott attól, hogy tegeződjem az ügyfeleimmel. Az említett cégeknek a vezetőivel kielemeztük a kialakult helyzetet. Nagy tanulság volt, hogy ezeknél a cégeknél az értékesítési munkatársak voltak a “hibásak”, akik a helytelen kommunikációval kiengedték a irányítást. Tehát NEM az volt a probléma, hogy tegeződő formában beszéltek, hanem az volt a gond, amit és ahogyan mondtak.

A megoldás: végül egy részletes kommunikációs tervet és forgatókönyvet készítettünk a szóban forgó kollégák részére – később kiterjesztettük ezt a cég összes dolgozójára és szigorúan be lett tartatva. Innentől tudták a dolgozók, hogy akikkel kapcsolatba kerülnek partnerek, beszállítók vagy ügyfelek milyen kommunikációs stílusban és hogyan beszéljenek. Kb. fél évvel később készítettünk egy felmérést az ügyfeleink körében, ami visszaigazolta, hogy a kommunikációs stratégia megváltoztatásával javult a teljes cég megítélése és nőt az ügyfélelégedettség.

 

Gyakori kérdés

Gyakran felmerül ügyfelemnél a kérdés: “tegeződve vagy magázódva kommunikáljak az ügyfeleimmel?”

Erre azonban nincsen általános válasz. Nehéz ezt eldönteni és több érv-ellenérv felsorakoztatható. Egy biztos, mindkét formában könnyen elcsúszhat a kommunikáció, tehát NEM ezen múlik.

Ennek ellenére úgy gondolom, hogy a következő évek során a tegeződő forma fog tovább erősödni és egyre többen választják majd ezt vállalkozóként.

Az én esetemben az is nehezítette a döntést, hogy a korábbi írásaim magázódó formában írtam, ezeket értelemszerűen már nem akartam újrafogalmazni. Gondolkodtam azon is, hogy letörlöm, de végül úgy döntöttem, hogy nem fogom, hiszen azok is az én “tollamból” származnak. Vannak köztük olyanok cikkek, amelyeken már csak mosolygok, de vannak olyanok, amelyeket a mai napig ajánlok az olvasóimnak. Ez egyébként nem csak számomra, hanem az olvasóim számára is egy jó tanulság, hiszen ebből látszik, hogy hogyan lehet fejlődni hónapról-hónapra a szövegírásban és a kommunikációban, nem beszélve a szakmai ismeretekről.

 

Ha jön a változás köszönj rá egy nagyot!

A változást nem lehet elkerülni.

A változás néha udvariasan bekopogtat az ajtón, néha elkezd dörömbölni és van amikor egyszerűen mindent elsöpör.

A legtöbb ember nem szereti a változást, mert az félelmetes.

Az agyunk egyszerűen úgy működik, hogy ismétlődésekre (szokásokra) áll be. Sajnos arra nincsen tekintettel, hogy az a szokás jó vagy rossz. Ha reggelente automatikusan lenyomod a telefonodon a “szundit” és alszol még 10 percet az is egy szokás. Kutatások bebizonyították, hogy valójában nincsen semmi pozitív hozadéka annak a pár perc pihenőnek, mégis sokan csinálják, mert már megszokták. Mennyiben lenne más, ha az ébresztőre rögtön felkelnél az ágyból? Sokak számára ez maga a pokol! Aztán az ágyból a konyhába vezet az út, hogy a reggeli kávé hatására elinduljon a “motor”. Pedig számos egyéb módszer létezik arra, hogy hogyan tedd könnyűvé az ébredést és hogyan ébreszd fel a szervezetedet (pl. torna, nyújtás, légzés-technika, meditáció stb). Mindez csak szokás kérdése mégis sok ember számára nem kis munkába kerülne ez az aprócska változtatás. Kifogást (pl. nincs rá időm reggel) mindig egyszerűbb találni, mint a megoldást.

Az életben azonban vannak ennél jóval nagyobb horderejű változások. Ebből a szempontból nézve pedig máris eltörpül az a probléma, hogy mi fér bele egy reggelbe.

 

A változás létrejöhet:

  • belső motivációból (fel akarok hagyni a szundival és az első csörgésre felkelek az ágyból)
  • külső hatására (orvosi utasításra abba kell hagyni a kávé fogyasztását).

A külső hatás általában egy erőszakosabb és drasztikusabb változás, aminek a kialakítása a lehetséges negatív következmények miatt gyorsabb. Akár néhány nap vagy pár hét alatt le lehet szokni a korábbi évek óta tartó szokásról.

A belső motiváció azonban mindig nehezebb, ha nem találod meg az igazi “miért-et”. Ha nincs okod leszokni a késő esti nassolásról, akkor hiába határozod el, legfeljebb egy-két-három napig fogod bírni. Ilyenkor “izomból” bírod és nem a belső motivációd vezérel.

Ha viszont megtalálod az igazi okot, akkor már könnyebben megy a változás: pl. ha jobban odafigyelek az étkezési szokásaimra, akkor még van esélyem, hogy 2 hónap múlva a strandra önbizalommal telve menjek le.

Hasonló a helyzet a vállalkozás indításával is. Az lenne a legjobb, ha belső motiváció hatására kezdenél bele. Ezzel szemben, ha külső hatás miatt leszel vállalkozó, azt úgy is szokták hívni, hogy kényszervállalkozó. Benne van a nevében is, hogy nem a belső indíttatás vezér. Ez pedig legjobb esetben is csak ideig-óráig működhet. A vállalkozások bedőlésénél az első helyen a kényszer-vállalkozók állnak, ami teljesen magától értetődő.

 

Cern Shiva szobor

Fotó: CERN – Siva szobor

 

A fenti képen a CERN-t látod a világ legnagyobb részecskefizikai laboratóriumát. Talán úgy ismerősebb, hogy a “Nagy Hadronütköztető”. Nem mellesleg a “World Wide Web” (vagy röviden www / web) születési helye.

Sok visszhangot keltett az épület előtt felállított szobor, amely Siva-t ábrázolja. Siva egy főisten a hinduizmusban. Ő „a tánc ura”, aki megteremti a világot és fenntartja annak folyamatosságát, de ha elfárad, az univerzum visszahullik a káoszba.

Capra a Fizika Taojában a következőket írja:

„Siva tánca jelképezi minden létezés alapját. Ugyanakkor arra is emlékeztet minket Síva, hogy a világ sokrétű formái nem alapvetőek, hanem illuzórikusak és mindig változnak. A modern fizika kimutatta, hogy a teremtés és a pusztítás ritmusa nemcsak az évszakok váltakozásában, minden élőlény születésében és halálában nyilvánul meg, hanem a szervetlen anyagnak is a lényegét jelenti.”

 

Most felteheted a kérdést: mindez hogy jön a vállalkozásokhoz?

Nekem szilárd meggyőződésem van arról, hogy a változás jó dolog.

Néha nagyon nehéz tud lenni, de ez mindig egy új lehetőséget ad arra, hogy tapasztalatot szerezzünk, tanuljunk és fejlődjünk.

Az elmúlt két év során különösen sokat dolgoztam és számos emberrel volt szerencsém megismerkedni, segíteni őket a vállalkozás indításában és fejlesztésében.

Az ügyfeleim nem féltek a változástól és alaposan felkészülve elindították az első vállalkozásukat.

Ez pedig egy óriási változást hozott az életükben!

Egy vállalkozást elindíthatsz belső motivációból vagy külső kényszer hatására. Én azt vallom, hogy a szokások kialakításánál és a vállalkozás indításánál is a belső motivációból kell kiindulni.

 

A legjobb önismereti eszköz a vállalkozás

Ha vállalkozó vagy, folyamatosan kapsz visszajelzést az élettől vagy legyünk egy kicsit földhöz ragadtabbak és akkor azt mondom, hogy az ügyfelektől. Hamar megismered a korlátaidat, a jelenlegi határaidat. Rengeteget fogsz megtudni saját magadról. Különféle helyzetekben hogyan reagálsz, hogyan kommunikálsz. Mennyire vagy képes kilépni a kényelmi zónádból. Ha látsz egy lehetőséget, hogyan tudod megragadni – vagy inkább hagyod elmenni valamilyen indok, kifogás miatt.

 

Hallhattál a Vörösmarty rádióban

Meghívást kaptam két évvel ezelőtt a Vörösmarty Rádiótól egy pénzügyi és vállalkozói műsorra meghívott “szakértőként”. Nem akarok előre ugrani a sztoriban, de végül 2 évad lett ebből a műsorból.

Bevallom ez egy teljesen új dolog volt az életemben és kicsit tartottam is tőle az elején.

A téma egyáltalán nem volt ismeretlen és beszéltem előtte is emberekhez, tartottam előadásokat, de ez más helyzet volt.

Úgy tekintettem erre a lehetőségre, amiből tanulhatok.

Az első műsorok előtt eléggé izgultam. Ezek még felvételről mentek le és vágva voltak, mert bakiztam benne néhányat.

Aztán viszonylag hamar átváltottunk az élő műsorra, ami teljesen új dinamikákat hozott magával.

Néhány adás után azt vettem észre, hogy egyszerűen élvezem az egészet és mindenfajta negatív gondolat eltűnt.

Az pedig, hogy 2 évad is lement, rengeteg tapasztalatot, tanulságot és változást hozott a kommunikációmban. Ebben nagy szerepet játszott Palkó Zsuzsa és Bokányi Zsolt műsorvezetők segítőkészsége és türelme, amit ezúton is köszönök nekik.

A első műsorokat még feltöltöttem a Youtube-csatornámra, ezeket meg is tudod hallgatni. Illetve van egy-kettő ami későbbi adás. Egy kicsit sajnálom, hogy nem töltöttem fel folyamatosan mindet, mert akkor abban hallható is lenne a változás.

Viszont hamarosan új, saját gyártású műsorokat (ha úgy jobban tetszik Podcast-ot fogok) készíteni, így szintén összehasonlíthatóvá válik a változás ugyanúgy, mint az írásaimnál. Nem beszélve az új és érdekes témákról, ami a vállalkozás indításában és fejlesztésében segíthet neked is.

 

 

Hol maradtak a frissítések?

Ha már őszinte sztorik, folytatva az előző témát…

Egyszer felhívott egy hallgató, hogy nagyon tetszik neki a műsorom és szeretné visszahallgatni a korábbi adásokat is…

És ekkor jött egy nagy felismerés!

Annyira lefoglalt a folyamatos munka és a rádiózás, hogy elmaradtak a frissítések. Nem csak Youtube-csatornán, hanem itt a weboldalamon és a Facebook oldalamon is. Mindig ott volt a fejemben, de egyszerűen nem volt időm (ugye milyen könnyű kifogást találni, úgy mint a reggeli szundira :). Szóval átfogalmazom: nem volt prioritás! Ami viszont ennél is fontosabb volt, hogy ez volt az első pillanat, amikor tudatosult bennem, hogy régóta nem írok új cikkeket, nem készítettem új oktatási anyagokat és a Facebook-oldalamat sem vezettem. Ha régi olvasóm vagy, akkor tudod, hogy hány hírlevelet küldtem neked az elmúlt évben… látod én mondtam, hogy nem fogom teleszemetelni az e-mail fiókodat, betartottam a szavamat :)

Most jogosan mondhatnád, hogy a suszternek lyukas a cipője!

Azonban ez nézőpont kérdése, hiszen bőven volt ügyfelem, akik főleg ajánlás útján jutottak el hozzám. Valójában egyszerűen nem volt szükségem a klasszikus értelemben vett marketingre! Valószínű, hogy ilyet még nem olvastál marketingestől :) Ha pedig innen nézzük, akkor nincsen jobb és olcsóbb reklám, mint az ajánlás.

Oké, jöhet a kérdés: elfogytak az ügyfeleim és azért kezdtem el újra írni?

Egyáltalán nem. Sőt!

Számos munkát mondtam le az utóbbi hónapokban, mert jött egy nagy felismerés: a nagy munkában elfeledkeztem egy nagyon fontos ügyfélről! Magamról!

 

Mennyire élvezed azt amit csinálsz?

Én szuperül éreztem magam, mégis ott volt az a gondolat, hogy mennyire megváltozott a munkám ahhoz képest, ahogyan elindultam.

Régen rengeteget írtam, ami számomra egyfajta kikapcsolódás is. Szeretek elmélyülni egy témában és kiadni magamból a gondolatokat. Ha pedig ez még valaki(k) számára segítséget is jelent, az csak külön öröm a számomra.

Nehéz vállalkozóként, vezetőként dolgozni, hiszen nincsen senki előtted/fölötted aki megmondja, hogy jó úton haladsz-e vagy esetleg teljesen másként kellene csinálnod valamit.

Kezdő vállalkozóknak a bevétel a legjobb indikátor, hogy jól végzik-e a munkájukat. Nagyon egyszerű: ha jól csinálod a dolgokat, akkor lesz bevételed, ha nincs pénzed, akkor gondolkodj el azon, hogy mi lehet ennek az oka.

Rá fogsz jönni, aztán egy idő után eléred azt a bevételt, amiből már kifizeted a számláidat és még marad is.  Akkor a bevétel már kevésbé lesz pontos jelző. Ugyanis lehet egy jól menő bizniszed, ha közben nincsen magánéleted. És ugye meg kell találni az egyensúlyt, hogy mennyit forgass vissza a vállalkozásodba és mennyit költs magadra.

Amikor a pénz háttérbe kerül, mert nem a megélhetésen jár az agyad nap, mint nap, akkor számos dolog felértékelődik, ami előtte háttérben volt.

Számomra is az egyik ilyen dolog az írás, ami újra felértékelődött. Ez az, amit szívesen csinálok!

Te már megtaláltad, hogy mi az amivel szívesen foglalkoznál vállalkozóként? Ahogy a mondás tartja, ha megtalálod azt a munkát, amit szívesen végzel, akkor onnantól egy percet sem kell “dolgoznod” az életben. Ugye érted? :)

 

Végezetül…

A változás ott van folyamatosan mindegyikünk életében. A változtatás lehetősége is ott van mindegyikünk életében. Azt pedig már csak te döntöd el, hogy hagyod magad és sodródsz az árral (külső kényszer) vagy kezedbe veszed az irányítást (belső motiváció).