Vállalkozási terv

Ismered a leendő vállalkozásod piacát? A vevők igényeit? A versenytársaidat? Ahhoz, hogy stabil és nyereséges legyen a vállalkozásod érdemes megválaszolni ezeket a kérdéseket és célokat megfogalmazni rövid-, közép és hosszútávra. A kérdés már csak az, hogyan állíts fel működőképes vállalkozási tervet?

Ha még nincsenek meg a vállalkozási terv, ne keseredj el, mert nem vagy vele egyedül – de érdemes minél előbb elkészítened. A hazai vállalkozási gyakorlat egyelőre azt mutatja, hogy a cégek több mint 70%-a csak hitelkérelem vagy pályázat, esetleg új befektető keresése miatt készít vállalkozási tervet, vagy más néven üzleti tervet. Véleményem szerint ez az egyik fő oka, hogy a vállalkozások túlnyomó többsége csak pár évet tud megélni mielőtt csődbe megy…

 

Vállalkozási terv felállításának első lépései

Több szempont alapján is el lehet kezdeni a vállalkozási terv felállítását. Kezdésnek már az is elég, ha néhány kérdésre válaszolsz magadnak. Először is fontos a hazai gazdasági környezet és a versenytársak megismerése, a termékek és szolgáltatások meghatározása, valamint a leendő vállalkozásod erősségeit és gyengeségeit feltérképezni. Persze könnyű azt mondani, hogy ismered mindezeket, sokan mégis téves következtetéseket vonnak le, esetleg az ismeretek hiánya miatt nem tudják pontosan megválaszolni a kérdéseket. Egy induló vállalkozás esetén ez akár végzetes hiba is lehet.

Piachoz kapcsolódó alapkérdések:

  • Kik a fő versenytársak a piacon? Miért éppen ők? Mi az erősségük és gyengeségük?
  • Mi a saját vállalkozásod erőssége és gyengesége?
  • Milyen lehetőségeid vannak a piacon, amit még nem használt ki?
  • Hová halad ez a piac, amin működni fog a vállalkozásod?
  • Lesznek-e az elkövetkezendő időszakban kilépő és belépő vállalkozások? Ha igen, akkor miért? Hogyan fogja ez a piacot megváltoztatni?

Vásárlókhoz, ügyfelekhez kapcsolódó alapkérdések:

  • Kik a vásárlóid? Miért éppen ők azok?
  • Hogyan gondolkodnak ügyfeleid a termékeidről vagy szolgáltatásaidról?
  • Hogyan vásárolnak? Vannak-e időszakos trendek a vásárlásnál?
  • Mennyire „árérzékenyek” a vevők?
  • Mennyire hűségesek a vásárlók? Hogyan lehet megtartani őket?

Sajnos sokan gondolják úgy, hogy ezek egyértelmű kérdések és mi sem egyszerűbb ezt megválaszolni. Általában ők azok, akik tévesen mérik fel helyzetüket és lehetőségeiket. Ha ezekre a kérdésekre már vannak megfogalmazott és leírt válaszod, akkor jobb eséllyel tudsz elindulni vállalkozóként. Ha most még nincsen, akkor két lehetőséged van. Az egyik, hogy minél hamarabb elkezded gyűjteni az ezekkel kapcsolatos információkat. A másik lehetőség, hogy megkérdezed egy tanácsadó véleményét és tapasztalatát, aki ismeri a leendő vállalkozásod piacát.

 

Célkitűzés

Fontos még említést tenni a célkitűzésről is. Talán már kicsit elcsépeltnek tűnik a kifejezés, mégis egy nagyon fontos lépése a tervezésnek.

Milyen a jó célkitűzés?

Röviden és tömören: pontosan megfogalmazott, konkrét és mérhető. 

Lehet egy feladat elvégzéséhez kapcsolódó célkitűzésünk, de lehet nagyobb mértékben meghatározott célunk is. Utóbbi esetében a részcélok megoldása (mérföldkövek) vezetnek el a fő cél eléréséhez. Fontos, hogy a részfeladatokhoz dátumokat, költségeket határozz meg és felelős személyeket jelölj ki. Talán ez a legnehezebb, hiszen előre kellene gondolkodni, ami hát valljuk be őszintén, már közelít a jósláshoz. Mégis időt kell szánni erre a feladatra és a meglévő infók tudatásban elvégezni ezt a feladatot. A meghatározásnál támaszkodhatunk a már korábban összegyűjtött adatokra vagy tanácsadók véleményére és tapasztalatára.

Vállalkozási terv meghatározott időre

Érdemes az vállalkozási tervet részletesen elkészíteni rövidtávra, ami 1 évet jelent. Ezen túlmenően egy általánosabb tervet közép- (3 év) és hosszútávra (több mint 5 év).

Javaslom, gondolod végig a vállalkozást érintő területeket, mint például a pénzügyek, munkaerő, marketing, termékfejlesztés, gyártás stb. és mindegyiknél határozd meg az elérendő célokat, majd a célkitűzéseknél leírt módon a megvalósítás részleteit.

Elkészítheted ezeket a terveket úgy, hogy kitűzöl egy nagyobb célt és azt próbálod meg kisebb feladatokra bontani. Van, akinek azonban az a könnyebb, ha az 1 évesből gondolkodik tovább hosszabb távra. Ezt ki kell tapasztalnod, nincsenek kőbe vésett szabályok a tervezésre vonatkozóan. Sőt, maga a vállalkozási terv sem egy kőbe vésett szabály kell, hogy legyen. Sokkal inkább egy útvonal, amitől el lehet térni – de mutatja a fő “csapásirányt”. Az viszont fontos, hogy amennyiben eltérsz az eredeti tervtől, az tudatos legyen. Meg kell tudnod mondani, hogy miért is csinálsz valamit másként, mint ahogy korábban tervezted. Ha viszont nem tudatos ez a változtatás és csak utólag veszed észre az eltéréseket, akkor fontos kideríteni és feltárni az okokat.

Ha elakadnál a vállalkozói terved készítésében vagy szeretnéd átbeszélni valakivel, akkor szívesen segítek vállalkozásfejlesztőként. Számost vállalkozás indításában segítettem, szóval keress bizalommal! :)