Piackutatás nélkül vállalkozást indítani öngyilkosság!

Ismerd meg inkább és kövesd a vevők igényét, ahelyett, hogy kitalálnád azokat! Mostanában népszerű az Apple példáját felhozni. Steve Jobs vallásosan kerülte a piackutatást, ő volt a kivétel. Úgy tett szert óriási versenyelőnyre, hogy kitalálta, mire fog vágyni a piac a JÖVŐBEN. Persze azért ez így teljesen nem igaz, hiszen rengeteg pénzt költöttek marketingre és értékesítésre. Neked viszont, mint kisvállalkozónak sokkal biztosabb megoldásra van szükséged pláne, ha nincs sok pénzed induláskor. Ilyenkor a legjobb, ha megcsinálod a piackutatást házilag és nem bízod a dolgokat a véletlen szerencsére.

 

 

Azt add, amire MOST vágynak az emberek

Egy kisvállalkozó nem engedheti meg azt a luxust, hogy piackutatás nélkül indítsa el a vállalkozását. Ezt nem kerülheted ki te sem. Nagyon kevés ember képes arra, hogy előre megérezze mi lesz a következő trend. Még ha vannak is sejtések az ember fejében, pontos válaszokat nem fog kapni. Úttörőnek lenni egy vállalkozással mindig drága “mulatság” és nagyon kockázatos.

Tehát marad a piackutatással járó munka és olyan tevékenység kiválasztása, amire van már működő példa. Neked azt kell adnod, amire az embereknek JELENLEG szükségük van, amire MOST vágynak. A legtöbb vállalkozás fennmaradása azon múlik, hogy képes-e folyamatosan hozzáigazítani a kínálatát a változó igényeknek.

 

 

A piacnál nem lehetsz okosabb

Manapság azt látom, hogy sok ember formál véleményt olyan dolgokról, amiről csak felszínes tudása van. Ahogy mondani szokás mindenki ért a politikához és a focihoz.

De egyébként is, általában mindenki jobban tudja, mit csinálna a másik helyében.

Általában végzetes hiba, amikor valaki okosabb akar lenni, mint a piac (a vevő).

Hiába gondolod azt, hogy SZERINTED mire van szüksége a vevőnek, viszont a pénz egyelőre még nála van. Ha pedig az emberek többsége mást szeretne, mint amit te ajánlasz, akkor egyszerűen nem nálad fognak vásárolni.

Lehet, hogy neked van igazad, de ettől még felkopik az állad.

 

Ne a saját fejed után menj!

Szoktál azon gondolkodni, hogy mi újat tudnál adni az embereknek?

Milyen új terméket, szolgáltatást vezess be?

Milyen legyen az új honlapod?

Ahelyett, hogy te válaszolnád meg ezeket a kérdéseket, engedd meg, hogy a vevők döntsenek erről.

Amíg a fontos döntéseket nem a piackutatásra, a vevők visszajelzéseire alapozod, hanem kizárólag a saját vagy az ismerősök véleményére, addig minden fejlesztésre kiadott forint csak kidobott pénz lesz.

Ne a munkatársaiddal akard kitalálni, hogy mi lenne jó az embereknek. De ezt nem is a “marketing guruk” fogják neked megmondani.

Amíg nem a vevők véleményére hallgatsz, csak okoskodni fogsz, de okos nem lehetsz. Alapszabály tehát, hogy véleményed lehet, de az üzleti döntéseket kizárólag a saját elképzeléseidre alapozni tilos.

Ahogy a mondás tartja: a vevőnek mindig igaza van, még akkor is, ha nem.

 

Ebben a cikkben direkt nem tértem ki a piackutatás módszereire. Első körben fontos, hogy megértsd miért is van erre szükség. A legtöbb vállalkozó ott hibázik, hogy csak a saját feje után megy – ez végzetes hiba tud lenni. Rengeteg írást találsz a piackutatás módszereiről, érdemes elmélyedned ebben a témában.

Mivel a piackutató cégeket a legtöbb induló vállalkozó nem tudja megfizetni, ezért érdemes “házi” módszerek alapján kutatni. Számos lehetőség van, amivel nagyon jó visszajelzéseket tudsz szerezni, ehhez leginkább csak az idődet kell befektetni. Ha kérdésed van a témával kapcsolatosan, keress bizalommal!