Általában azt hallani, hogy milyen nehéz a kisvállalkozó élete, de sokszor méltatlanul elmaradnak a pozitívumok

Ezért itt van néhány pozitívum. Sokan vannak, akik egy új vállalkozás indításán törik a fejüket, mert úgy érzik így tudják megteremteni saját maguk és családjuk számára a tisztes megélhetést. Sokan vannak, akik kényszerből kezdtek bele és emiatt úgy érzik, hogy egy szenvedés az egész.

Bárhogy is legyen, folyamatosan azt lehet hallani, hogy mennyire nehéz ma a kisvállalkozóknak.

Miért is?

Mert folyamatosan tőkehiánnyal küszködnek, kevés a támogatás, magasak a járulékok és az állam egyébként is csak direkt el akarja lehetetleníteni a kis cégeket. Ugye ismerős?

Ezek után ne is csodálkozzon, hogy csak a negatív dolgokra összpontosít! Folyamatosan ezt hallja a médiából – és ez nem az Ön hibája!

Ilyen környezetben élünk, ahol az alakul ki az emberekben, hogy soha nem lehet elégedett semmivel. Mindig mindenből jobbat, nagyobbat/kisebbet, szebbet, drágábbat… ugye ismerős?

Ezek után nem meglepő az a kérdés sem, ami talán most Önben is felmerült?

Hogyan lehet nekem ilyen helyzetben is jól menő vállalkozásom? Hogyan lehetek elégedett?

Megszakítjuk műsorunkat… pozitív híradó következik!

Most kaptuk a hírt, miszerint olyan lehetőségek rejlenek a kisvállalkozásokban, amivel Ön is elérheti a sikereket és elfoglalhatja méltó helyét a piacon.

Ha eddig nem ismerte fel a cége pozitívumait, íme, itt egy kis ízelítő!

A válság felébresztette az embereket, hogy most már meg kell válogatni mit is vásárolnak meg. A silány tömegtermékek ideje lejárt. Mindenki valami különlegeset szeretne kapni a pénzéért, valami jobbat, valamivel többet. És ez az a pont, ahol Ön is sikeres lehet. A verseny kiegyenlítődött és eljött a szaktudás értéke. Számos nagyvállalat eközben kezdi elveszíteni a hitelét a silány minőség és a személytelen kiszolgálás miatt. A fogyasztók újra elkezdték keresni a „helyit”, a minőséget, a kisboltokat, amiért akár hajlandóak többet is fizetni.

Ön felismerte már a kisvállalkozásának az előnyeit vagy mindig csak a negatívumokra koncentrál?

  1. Előny: egy kisvállalkozást a saját és a piac igényei alapján formálhat

Egy kisvállalkozás sokkal gyorsabban tud reagálni a változásokra. Komolyabb gond nélkül lehet alakítani egy kisvállalkozás kínálatát, anélkül, hogy az nagyobb költségeket eredményezne. Ha felmerül egy új igény a vevő részéről, arra akár napokon belül találhat megoldást. Ezzel nemcsak a megkövült struktúrában működő nagyvállalkozásokat (elég sok kiscég is így működik) megelőzhet és ezáltal új vevőket csábíthat saját magához.

  1. Előny: egy kisvállalkozás könnyen átlátható és tervezhető

Nem kell többszázezres kiadásokba vernie magát, hogy felépítsen egy vállalatirányítási rendszert, amivel átláthatja cége helyzetét. Elég lehet egy excel táblázat is, vagy egy kis raktárprogram, amivel mind a pénzügyeket, mind a működést folyamatosan nyomonkövetheti. Ez alapján már sokkal könnyebb lesz a tervezés is!

  1. Előny: egy kisvállalkozás nem személytelen

Ugye milyen bosszantó, ha egy nagy cégtől vásárol és valamivel elégedetlen! Már lelki szemei előtt látja, hogy hosszadalmas és bonyolult lesz kiharcolnia az igazát. Egy kisvállalkozásnál akár közvetlenül Ön, mint a cég vezetője orvosolhatja a vásárló problémáját. Tapasztalatom, hogyha egy elégedetlen vásárlónak megoldódott a problémája és végül elégedetten távozott tőlünk később is visszatért, de volt eset arra is, hogy törzsvásárló lett belőle. Ha vevői panaszt kezel tegyen meg mindent annak érdekében, hogy elégedetten távozzon a vevő. Meglátja, később a legjobb ügyfelei között tudhatja!

Összefoglalva:

Nem kell hosszú órákat töltenie a cégvezetés feladataival, hanem a bevételt hozó feladatokra koncentrálhatsz. Kihasználhatja azokat az előnyöket, amiket egy nagyvállalkozás sosem lesz képes. Pl. rugalmasan kezelheti a cég felépítését, tevékenységét (tevékenységi körét), kínálatát. Gyorsan és közvetlenül szolgálhatja ki a vevőket és orvosolhatja a kifogásaikat. Személyes kapcsolatokat alakíthat ki, ami egy komoly lépés arra, hogy egyre több visszatérő vevője legyen.

Tovább is sorolhatnánk még ezeket az előnyöket, de pozitív híradónk műsorideje lejárt.

Jövő héten újra jelentkezünk! Addig is gondolja végig mivel jobb az Ön cége, mint egy nagyvállalkozás!

A lényeg: csak pozitívan!