Milyen szempontok szerint érdemes bankot választani induló vállalkozásodhoz?

Számos ajánlattal lehet találkozni, de milyen szempontok alapján érdemes döntened arról, hogy melyik bankot válaszd a leendő vállalkozásodhoz. A korábbi tapasztalatok fontosak lehetnek, de érdemes egy kicsit tudatosabban is hozzáállni ehhez a kérdéshez.

A médiában sokszor negatív jelzőkkel illetik a bankokat, sokszor jogos alapon. A bankok számára emiatt is egyre fontosabbá vált, hogy még vonzóbbá és szebbé varázsolják szolgáltatásaikat. Elsősorban a hitelezési, befektetési és számlavezetési szolgáltatásokat ajánlják a bankok magánszemélyek és vállalkozók részére. Mivel számos választási lehetőség van, a részletek pedig az apró betűkben rejlenek, ezért nagy odafigyelést igényel az ügyfelek részéről, hogy a számukra megfelelő bankot és szolgáltatást tudják kiválasztani – ne pedig egy csupán hangzatos reklám legyen a döntő érv.

 

Bank választása előtt mindig mérlegelj!

Ha alaposabb vizsgálódásba kezdünk, azt fogjuk tapasztalni, hogy a legtöbb bank négy-ötféle számlacsomagot is kínál a kis- és középvállalatok számára. Ezek a csomagok havidíjtól függően jellemzően magukban foglalják az elektronikus és a telefonos ügyintézés lehetőségét, egy adott típusú bankkártyát és kedvezményes átutalási megbízási lehetőséget. Hogy kinek melyik éri meg a legjobban, ezt nem lehet egyértelműen megmondani, több szempontot is érdemes figyelembe venni.

Ehhez az alábbi kérdésekre érdemes választ adnod:

  • Hány darab átutalási megbízást fogsz indítani havonta?
  • Hány darab készpénz felvételre lesz szükséged havonta?
  • Hányan vagytok a cégben, akiknek szüksége lesz a bankkártyára?
  • Milyen kiegészítő banki és pénzügyi szolgáltatásokra lesz szükséged? Például biztosítás, hitel, befektetés stb.
  • Egyes speciális területen működő vállalkozások részére a bankok külön – általában kedvezőbb – díjszabás mellett ajánlanak számlacsomagokat. Így az ügyvédek, közjegyzők, könyvelők, patikák, non-profit szervezetek, alapítványok, valamint társasházak és lakásszövetkezetek külön ajánlatot kaphatnak.
  • Bónusz kérdés: fontos-e számodra a prémium ügyfélkezelés? Ezt a szolgáltatást jellemzően nagyobb forgalmú és árbevételű cégek vehetik igénybe “felár” ellenében.

 

Új banki szolgáltatások

A banki szolgáltatások éppen egy nagy váltás küszöbén állnak hála a technológia fejlődésének. Egyre több pénzügyi szolgáltatást nyújtó (de nem banknak minősülő) vállalkozás jön létre.

A pénzügyi szolgáltatások piacát szabályozó hatóságok felismerték, hogy a FinTech vállalkozások (startup-ok) jelentős szerepet vállalnak az innovációban a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszerben. Az elmúlt években az EU új irányelveket dolgozott ki, amelyek elősegítik a FinTech startupok belépését a pénzügyi szolgáltatások piacára. Az egyik ilyen meghatározó irányelv a PSD2.

Egy példa: van olyan magyar pénzintézet, ahol a bankszámlánkat össze tudjuk kötni a számlázó programunkkal, így akár a beérkező utalások után a számlák kiállítása teljesen

automatizálható.

A FinTech szó egyébként az angol „Financial Technology” kifejezésből ered, ami pénzügyi technológiát jelent.

 

 

Hogyan válassz bankot az induló vállalkozásodnak?

A legtöbb vállalkozó a cégalapítás során szembesül először a bankok – sokszor átláthatatlan – kínálatával.

Általában a fő szempont ekkor, hogy minél előbb megkapja a vállalkozás a pénzforgalmi számlaszámot, amely feltétele a cégalapításnak. Ez az elhamarkodott döntés, akár több ezer forintba is kerülhet pluszban havi szinten. Pedig elég lenne néhány fontos szempontot alaposabban átgondolni és nem azért nyitni egy banknál vállalkozói számlát, mert a lakossági is ott van.

Számlanyitás előtt mindig gondold át, mekkora lesz a vállalkozásod pénzforgalma és milyen szolgáltatásokra van feltétlenül szükséged. Jelentős kedvezmények érhetők el, melyet általában az árbevétel és tranzakciók száma határoz meg.

Ha már rendelkezel vállalkozói bankszámlával és más banknál kedvezőbb számlacsomag áll rendelkezésre, el kell gondolkodni a váltáson. A felmerülő költségeket azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni. Kilépési költség ma már nem nagyon létezik, de az új szolgáltatás igénybevételének költségei mind csökkentik az elérhető hasznot a váltás során. Ha valamilyen hitellel rendelkezik már a vállalkozásod, még körültekintőbbnek kell lenned, hiszen itt számos egyéb díj kerül felszámításra egy-egy váltás során, mint például az új hitelbírálat és értékbecslés díja, a közjegyzői díj vagy az újabb szerződéskötési díj.

Érdemes mindig megnézni, hogy a meghirdetett kedvezmények állandóak vagy csak korlátozott időre és szolgáltatásra vonatkoznak-e.

 

 

Ne csak a számok alapján válassz!

A választás természetesen nem csak a számok függvénye.

Az adminisztrációs munkák, az esetleges hibák és azok kezelése, a kommunikáció az ügyfél és a bank között, a bank megközelíthetősége mind lényeges tényezők a döntés során. A bank természetesen érdekelt az új ügyfelek megszerzésében, valamint a meglévők megtartásában, erre pedig a személyes kapcsolattartás az egyik legjobb módszer. A bankok élnek is ezzel a lehetőséggel, amely az ügyfél részére kényelmet biztosít és megalapozza a bizalmat.

A kiemelt banki ügyfelek külön kapcsolattartót is kaphatnak, így akár soron kívül és gördülékenyebben intézhetik ügyeiket.

 

 

Mielőtt bankot választanál

Egy jól működő és bevált banki kapcsolat aranyat ér. Ez még akkor is igaz, ha a jelenlegi piacon nem az adott bank a legolcsóbb.

Ennek az írásomnak a célja az volt, hogy bemutassam, milyen alapvető szempontokra érdemes odafigyelni mielőtt leszerződnél egy bankkal. Ha a tudatos szempontok szerinti bank kiválasztásról van szó, természetesen a vállalkozói hitelek, a speciális banki termékek és szolgáltatások – amelyekre nem tértem ki részletesebben -, további előkészületet és még alaposabb megfontolást igényel.

A lényeg, hogy ne dőlj be a reklámoknak.

Ha csak a fent említett néhány dolgokra odafigyelsz és számolgatsz egy kicsit, már akkor is könnyebben meg fogod találni a számodra megfelelő bankot.